Leestijd: 2 minuten
Alleen al de naam is prachtig. We stellen aan u voor Yaneth Palacio Menger. Een powervrouw die zogezegd haar vrouwtje staat. Ze staat op plek 3 van de kandidatenlijst, en zit het een beetje mee bij de gemeenteraadsverkiezingen dan komt er in de Raad een sterke stem bij.

Want sterk, dat is ze. Gescheiden moeder van vier kinderen kun je niet bij de pakken neer gaan zitten. Opgegroeid in een Fries dorp, nadat ze vanuit Medellín Colombia was overgevlogen, omdat ze op vierjarige leeftijd was geadopteerd. Het is niet niks wat je dan in je leven meemaakt.

Echter, daarvan in mineur raken, dat is niets voor Yaneth. Ze gaat niet op het geluk zitten wachten, ze treedt het tegemoet. Of zoals ze zegt: “Choose to be optimistic, it feels better”. Dat er dan teleurstellingen op de loer liggen deert haar niet, want “It aint over, ‘till the fat lady sings”.

Kortom, ze is een zelfbewuste dame, waar het goed mee lachen is. Haar optimisme is aanstekelijk, haar leiderschap natuurlijk en ze heeft altijd oog en oor voor anderen.

Als er nog een stempeltje op haar te drukken valt, dan moet dat wel eentje met het woord “actief” erop zijn. Want wat heeft ze veel verschillende functies in haar leven bekleed. Op 12-jarige leeftijd was ze al afwashulp bij een pannenkoekrestaurant in Appelscha. Haar ouders stimuleerden haar haar eigen kostje te verdienen en zo trok ze er met de fiets op uit. Thuis werd er ook flink over politiek gediscussieerd, dus is haar dat met de paplepel ingegoten.

Ook is ze klantadviseur geweest en acquisiteur, heeft ze jongeren begeleid en was ze eigenaar van schoonmaakbureau Palacio. In haar huidige baan is te zien dat ze een echt mensen-mens is. Als beveiliger weet ze door communicatie elk conflict tot een goed einde te brengen. Als thuishulp voor senioren komen haar zorgzame talenten naar voren. Het is maar een greep uit alles wat ze heeft gedaan.

Het wekt geen verbazing dat Marjet Woldhuis, fractieleidster van 100% Groningen, meteen de mogelijkheden van Yaneth zag en haar overhaalde om bij de partij te komen. Yaneth mag dan van ver overzee komen, ze voelt hoeveel kansen de stad Groningen haar heeft geboden en vindt het haar morele plicht nu iets terug te doen.

Het kan dan ook niet anders haar het laatste woord te geven in dit artikel:
“Ik zie de toekomst van 100% Groningen als rooskleurig en we gaan voor een grote overwinning op 21 November (save the date).
Wij zijn dynamisch, daadkrachtig en betrokken! Daarnaast divers in optima forma. Elke inwoner van de stad Groningen, kan zich spiegelen aan iemand binnen onze partij.
Kortom wij zijn de afspiegeling van de Groningse samenleving en dat is 100% goud! Let’s do this en gun mij jouw stem. Delen wordt absoluut gewaardeerd! Groet, Yaneth”
.