Ben je fan van FC Groningen? Of van Donar, Lycurgus, GIJS, GHHC, Nic, Groningen Giants of nog een andere topsport in onze mooie stad? Dan juich je in veel gevallen voor de mannen, die vaak in de schijnwerpers staan.

Maar gelukkig blazen ook veel vrouwen hun deuntje mee, zoals de speelsters van eredivisie basketballclub Martini Sparks en de zaalvoetbalsters van Drs Vijfje die de KNVB-beker veroverden. Of kickbokster Sarel De Jong die haar tegenstandsters alle hoeken van de ring laat zien. En wat te denken van top short-track schaatster Suzanne Schulting, geboren in ons UMCG? Of Letitia de Jong, die de wereldtitel Teamsprint op het WK Afstanden bijeen heeft geschaatst?

En zo zijn er vele Groningse sportsuccessen, die terug te vinden zijn op de website Sport In Stad, bij de mannen, maar ook veel bij de vrouwen. Nu de plaatselijke FC een vrouwenvoetbalteam wil starten, n.a.v. de successen van het Nederlands Elftal, heeft 100% Groningen een motie ingediend die door de Raad is aangenomen. Niet dat er geld beschikbaar is, maar de nieuwe directeur Wouter Gudde van FC Groningen krijgt wel bezoek vanuit de Raad, bij monde van sportwethouder Inge Jongman, als aanmoediging en morele steun voor het plan om een vrouwenvoetbalteam op te zetten.

Vrouwensport is anders dan mannensport. Vergelijken is daarom zinloos, het gaat om gelijkwaardigheid en dezelfde kansen!