Skip to main content
Nieuws

Vrienden maak je niet in de politiek

Vrienden maak je niet in de politiek

15 mei 2016 | ◴Leestijd: 3 minuten

Vrienden maak je niet in de politiek.

Deze opgevatte mening klopt weer als een bus. Dat is wel gebleken in de RTV Noord rubriek ‘Beter Weters’ waarin zes mensen die actief zijn(geweest) in de politiek hun visie op 100% Groningen, onze nieuwe partij, konden geven.

160512-BWP-11Mei-fotobewerking-RTVNOORD

Online community
De vraag bij Beter Weters ging vooral over de inzet van de (online) community binnen onze partij. Twee van de gevraagde politici zien wel iets in ons initiatief: de oud wethouder Klap van gemeentebelangen uit Vlagtwedde breekt een lans voor lokale partijen en het oud VVD- raadslid Evenhuis is gecharmeerd van onze naam en ziet wel een functie voor de community weggelegd.

De anderen zijn nogal bang voor de mening en inbreng van de burger via internet. Zij verwachten dat 100% Groningen de plank misslaat en hebben geen vertrouwen in onze nieuwe partij.

Geen mening?
Een aantal hardnekkige te verwachten verwijten aan onze partij lees je ook in RTV Noord ‘Beter weters’: geen eigen mening, geen visie, geen programma, belangenbehartigers voor de grootste roeptoeters, geen ideologie, ontstaan uit onvrede enz. enz.

Een partij die zich als doel stelt draagvlak vóór en vertrouwen ín de politiek te realiseren hoeft natuurlijk niet te rekenen op de sympathie van hen die slechts preken voor de eigen politieke parochie. Je zou maar kritisch naar jezelf moeten kijken! Politici die moeten toegeven dat ze zelf niet alle wijsheid in pacht hebben? Dat is zeldzaam. Wij gaan geen vrienden maken de komende 2,5 jaar in de politiek. Dat geeft niet, integendeel: dat kan zeer behulpzaam zijn bij het maken van vrienden buiten de politiek.

Slechts 53% van de stemgerechtigden stemmen nog in Groningen. Hallo politiek, word wakker en vind jezelf opnieuw uit! Ga mee in de wereld die de werkelijkheid heet en zorg ervoor dat mensen zich weer aan je kunnen binden! Een positieve grondhouding is dan van wezenlijk belang.

Modern buildings under a pink sunset sky on the Zuiderhaven Groningen, Netherlands

Leven in een eigen wereld
Want, waar de rest van de wereld (behalve de politiek) inziet dat internet de toekomst heeft blijft politiek en politici hardnekkig beweren dat het niet zo is. Politici zijn kennelijk uitstekend in staat om een wereld te creëren die ver van de werkelijkheid staat. Maar omdat er steeds minder mensen gaan stemmen wordt er ook een politieke wereld gecreëerd die niet meer representatief is. Daarom wordt politiek als oubollig, negatief en saai ervaren.

Maar één ding is tegenwoordig zeker. Verandering is de constante factor. Politici die vasthouden aan een partijideologie die stamt uit de jaren 30 van de vorige eeuw lijken niet blij te zijn met die veranderende wereld. 100% Groningen wil niet dat politiek achterblijft en wil dat de Groninger politiek voorop gaat lopen. Groningen is de jongste stad van Nederland en in Groningen weet men elkaar snel te vinden en te mobiliseren, juist dat maakt Groningen uniek! Laten wij dan in de politiek met het internet daar optimaal gebruik van maken, dat is onze mening!

democratie

Onze meningen
Wij zijn mensen met duidelijk omschreven kernwaarden: betrouwbaar, verbindend en zorgzaam. Wij zijn een platte organisatie en hanteren een bepaalde werkwijze. Een volksvertegenwoordiger van 100% Groningen heeft een transparant afwegingskader, is in constante interactie met betrokkenen en staat voor daadkrachtige besluitvorming. Wij blijven uitgesproken positief naar de burger en spreken ons vertrouwen uit in het onderscheidend vermogen van diezelfde burger, dat is werkelijk een boodschap van hoop en optimisme. 100% Groningen is van mening dat mensen heel goed weten wat goed voor hen zelf is en dat democratie meer is dan ééns in de vier jaar stemmen.

Wij willen de lokale democratie veranderen door permanente campagne te voeren. Op die manier weet iedereen weer waar politiek over gaat, zodat de invloed van mensen ook weer groter kan worden. Nu al met tien mensen een partijprogramma schrijven zal daarom absoluut niet bij onze beginselen passen, want wij willen dat gaan doen met de stad. Bottom-up de stad maken en met hen bepalen wat er met gemeenschapsgeld gaat gebeuren.

Met internet? Jazeker! Zonder internet? Jazeker! 

Vrienden maak je niet in de politiek, maar daarbuiten gelukkig wel.

Meer over onze mening of beginselen?
www.100pgroningen.nl/over-ons/

Via deze link kun je zelf de mening van de ‘Beter Weters’ teruglezen:

www.rtvnoord.nl/nieuws/162895/Beter-Weters-Politiek-Verliest-de-gevestigde-orde-terrein