Nieuws

Steun voor Startup community (The Big Building)

Leestijd: 2 minuten

Broedplaats voor Startups onmisbaar voor de stad.

The Big Building community voor startende ondernemers, gevestigd in het grote gebouw van PostNL, is een ongekend succes. Daarmee is het een voorbeeld van wat er kan ontstaan bij een goede samenwerking tussen particulieren en een meedenkende faciliterende gemeente. Drie jaar na de opening hebben de lokale initiatiefnemers 15.000 m2 gevuld met bedrijven, ideeën en succesvol ondernemerschap. De community dreigt dakloos te worden per 1 juni 2018 en de lokale politieke partijen 100% Groningen en Student en Stad zouden het uit elkaar vallen van deze broedplaats voor ondernemers eeuwig zonde vinden voor een stad als Groningen. Daarom vragen zij aan het college of zij niet hun uiterste best willen doen om toch met een oplossing te komen.

De fracties van 100% Groningen en Student en Stad vinden het belangrijk dat de vele studenten in Groningen na hun afstuderen voldoende mogelijkheden hebben om hun opgedane kennis te kunnen verzilveren in een startup. Een broeinest waar ondernemers en startups bij elkaar kunnen komen om gebruik te maken van elkaars talent is daarvoor nodig.

Woldhuis: ‘’Voor het innovatieve karakter en de economische groei van onze stad is een goed ondernemersklimaat nodig en we mogen trots zijn op wat de Big Building bereikt heeft, mede dankzij de vele start-ups van oud-studenten. Wij denken dat de community ‘The Big Building’ onmisbaar is voor de startup-cultuur in Groningen. Want startups dragen bij aan economische groei, vernieuwende producten en werkgelegenheid. De afgelopen jaren hebben pioniers tientallen innovaties op de markt gebracht en honderden hoogwaardige banen gecreëerd. Er werken daar 700 mensen. Het initiatief wordt omarmd door de onderwijsinstellingen, de gemeente kan niet achterblijven om het belang van deze startups in te zien.’’

Groningen moet ten opzichte van andere steden voorop blijven lopen in de startup-scene. De fracties van 100% Groningen en Student en Stad zijn van mening dat de gemeente -meer dan ooit- moet blijven investeren, faciliteren en meedenken in het creëren van een zo optimaal mogelijk startup klimaat. Daarom vragen de fracties om helderheid over welke oorzaken mee hebben gespeeld voor het niet kunnen vinden van een pand. Woldhuis: “Als wij met een politieke keuze de community nog kunnen ondersteunen dan wil ik dat graag weten van het college zodat we daar een debat over kunnen hebben”

De fracties hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college, de vragen kun je Hier vinden.

 

 

 

Marjet Woldhuis

Marjet Woldhuis

Fractievoorzitter - Marjet is een passievolle doener, verbindt, neemt het op voor iedere bewoner en neemt geen blad voor de mond. Zij is geen politica op afstand, maar met recht een ondernemende volksvertegenwoordiger.