Nieuws

Oprichter Marjet Woldhuis beoogd lijsttrekker

Door juni 11, 2018 Geen reacties

100% Groningen werd ruim twee jaar geleden opgericht door Marjet Woldhuis uit onvrede over de huidige politiek, zij wilde de politiek vernieuwen en Groningers meer zélf aan het woord laten. Met de verkiezingen nog een half jaar verwijderd staat er inmiddels een stevige partij met een vijfkoppig bestuur, een forse steunfractie, bijna 100 leden en zelfs 1300 likes op Facebook.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen lokale partijen forse winst boeken de komende verkiezingen. Landelijk gezien is een derde van alle stemmen naar een lokale partij gegaan. Op dit moment heeft 100% Groningen één zetel in de gemeenteraad en bij de oprichting van de partij lagen de ambities voor de toekomst hoog: Lokaal in Groningen sterker maken dan ooit.  100% Groningen staat dan ook te popelen om aan de campagne te beginnen:

“Toen ik 100% Groningen net had opgericht waren de reacties op mijn inzet op zes zetels enigszins cynisch. Inmiddels weet iedereen dat 100% Groningen een héle grote kans maakt om dé winnaar van de verkiezingen in november te worden”. Aldus oprichter Woldhuis

De partij heeft dinsdag aanstaande haar Algemene Ledenvergadering, waarbij een concept verkiezingsprogramma en een forse kandidatenlijst voorliggen. Hoewel de partij de conceptlijst nog even geheim houdt, is wel al bekend dat Woldhuis zelf op één staat. Voor haar was dit geen vanzelfsprekendheid:

“Natuurlijk wilde ik graag op één en hoopte ik dat de partij mij als lijsttrekker wilde, maar ik heb een democratische partij opgericht en dus was alles mogelijk.  Een kandidatencommissie heeft sollicitatiegesprekken met iedereen, inclusief mij, gehouden en deze conceptlijst gemaakt. ”

Woldhuis geeft aan enorm trots te zijn op haar partijgenoten en kan niet wachten om de hele lijst te presenteren, maar moet nog even de ALV afwachten omdat deze de uiteindelijke beslissing maakt.