Skip to main content
Nieuws

Kandidaten gezocht voor de verkiezingen.

Door 13 maart 2018 Geen reacties

Kandidaten gezocht voor de verkiezingen.

13 maart 2018 | ◴Leestijd: 2 minuten

Kandidaten gezocht!

 De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan.
100% Groningen wil met haar unieke naam, mensen en kenmerken het antwoord zijn op de behoefte naar een sterke lokale partij in Groningen. Wij willen luisteren, nieuwe ideeën naar voren brengen en elkaars zorgen delen. Wij willen politiek weer leuk en echt maken in Groningen en dat willen wij graag ook met jou doen! 

Bouw met ons mee aan deze gloednieuwe beweging, die er voor gaat zorgen dat de lokale politiek in Groningen sterker wordt dan ooit daarvoor. Doe mee met 100% Groningen en wordt een onderdeel van de lokale beweging!

Wij zoeken twee soorten kandidaten:

  1. Raadsleden:
    Wil je graag de Gemeenteraad in als raadslid, geef je dan op als kandidaat-raadslid. Als gemeenteraadslid, ben je volksvertegenwoordiger en zorg je voor vertaling van de behoefte van burgers naar de politieke werkelijkheid van de Gemeenteraad. Hiervoor zoeken wij Groningers, die zich de komende jaren willen inzetten voor de gemeente. Om de functie van raadslid goed uit te kunnen oefenen, dien je gemiddeld 20 uur per week, veelal in de avonduren, beschikbaar te zijn. Voor het raadslidmaatschap ontvang je een vergoeding. Het volledige profiel van een raadslid kun je vinden op raadslid.nu.
  2. (wijk/dorp)-Ambassadeurs:
    Als wijk/dorp-ambassadeur word jij onze oren en ogen in je eigen wijk. Als wijk/dorp-ambassadeur promoot je de partij in je wijk en praat je met ons mee over de zaken, die jouw wijk raken. Daardoor kunnen problemen of initiatieven veel sneller opgepakt worden. Om die rol goed te kunnen vervullen zoeken wij actieve en gemotiveerde bewoners, die Groningen mooier, leefbaarder en gezelliger willen maken. Op tal van terreinen, zoals afval, zorg of verkeer kun jij ons gevraagd en ongevraagd advies en informatie geven. Op die manier weten wij sneller wat jullie willen en kunnen wij direct reageren op belangrijke signalen vanuit jouw wijk of dorp. 

Daarnaast zoeken wij ook ambassadeurs, die graag input willen leveren voor allerlei onderwerpen en thema’s. Dus weet jij veel op het gebied van zorg, afval, huisvesting of andere thema’s waar jouw interesses liggen? Word dan ambassadeur.

Als ambassadeur bepaal jij zelf hoeveel tijd je kwijt bent aan 100% Groningen. Ambassadeur ben je op vrijwillige basis.

Verkiezingen pas in november 2018
De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in Groningen zijn pas in november 2018, niet zoals gebruikelijk in maart. De huidige Gemeenteraad staat daardoor een half jaar langer aan het roer in Groningen.

Herindeling (Ten Boer, Haren)
De verlenging van de zittingstermijn hangt samen met de voorgenomen fusie tussen Groningen, Haren en Ten Boer. Wij gaan er van uit dat in november 2018 de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Groningen zullen plaatsvinden. Dat betekent dat wij ook kandidaten zoeken uit Haren en Ten Boer.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden -het liefst zo spoedig mogelijk- maar uiterlijk 30 april 2018 door dit formulier in te vullen of een e-mail te sturen naar: kandidaten@www.100pgroningen.nl.

Procedure
In mei 2018 zullen met de aspirant-kandidaten gesprekken worden gevoerd, door de Kandidatencommissie. Iedereen, die zich heeft aangemeld, wordt uitgenodigd voor een gesprek. Kandidaten worden volgens een profielschets van 100% Groningen beoordeeld op welke plek zij terecht komen. De Kandidatencommissie stelt een advies op voor een plaats op de kieslijst, aan het bestuur van de vereniging. De kieslijst wordt vastgesteld door de algemene ledenvergadering (ALV).

Vragen?
Meer inhoudelijke informatie over het raadslidmaatschap of de rol van ambassadeur is te verkrijgen bij Marjet Woldhuis, via haar telefoonnummer: 06-23894428 of email: marjet.woldhuis@www.100pgroningen.nl 

We horen graag van je.

Tamara Leenhouts
Voorzitter kandidatencommissie