Nieuws

Fractiemedewerker Bert Dijkhuizen overleden.

Door 16 januari 2018 Geen reacties
Leestijd: < 1 minuut

Op maandagavond 15 januari j.l. is Bert Dijkhuizen op 57 jarige leeftijd thuis overleden aan de gevolgen van kanker. Bert is 15 jaar fractiemedewerker geweest op het stadhuis en heeft samen met Marjet Woldhuis de partij 100% Groningen opgericht.

Bert heeft een enorme bijdrage geleverd aan grote dossiers die in de stad hebben gespeeld of nog spelen zoals het Forum, geothermie en de tram. Bert wilde altijd het naadje van de kous weten, zocht alles uit en beet zich als een pitbull vast als hij dacht dat hij beet had. Met het verlies van Bert is de Groninger politiek een betrokken, bevlogen en integere man kwijt. Naast zijn werk was Bert ook vader, echtgenoot, muzikant en filmmaker. Met dat laatste heeft Bert zelfs een Award gewonnen in Los Angeles. Deze heeft hij gewonnen voor zijn documentaire De koffer van Rinus. Een documentaire over een overleden muzikant.

Fractievoorzitter Marjet Woldhuis is er helemaal kapot van. Woldhuis: “ we zijn samen anderhalf jaar geleden dit politieke avontuur begonnen om zes zetels te gaan halen in november 2018 met de gemeenteraadsverkiezingen van Groningen. Bert was mijn steun en toeverlaat, rechterhand en de creatieve politieke strateeg achter 100%. Hij laat een grote leegte achter in onze fractie “.

Er wordt voor Bert een openbare herdenkingsdienst gehouden op maandag 22 januari om 15:15 te Gaveborg in Oostwold. Daarna zal hij in besloten kring gecremeerd worden in Selwerderhof.

Marjet Woldhuis

Marjet Woldhuis

Fractievoorzitter - Marjet is een passievolle doener, verbindt, neemt het op voor iedere bewoner en neemt geen blad voor de mond. Zij is geen politica op afstand, maar met recht een ondernemende volksvertegenwoordiger.