Leestijd: 2 minuten

Het leven kan bijzondere wendingen nemen als je met Marjet op de koffie gaat, zo is gebleken. Was ik enkele maanden geleden nog helemaal klaar met politiek, nu zit ik dichter bij het vuur dan ooit tevoren!

Wie ben ik?

Mijn naam is Detleff, een computernerd met een passie voor ICT en hoe mensen hiermee omspringen. Geboren en getogen in Stadskanaal, waar de liefde voor de lokale politiek is begonnen, en 6 jaar geleden verhuisd naar Groningen voor werk en om na te genieten van de snel vervliegende jeugdjaren.

Mijn vader en ik hebben vaak lange nachten gefilosofeerd over de samenleving, hoe we de zwakkeren kunnen beschermen, wat eerlijk is, en hoe alles beter kan. Dat heeft zich ontwikkeld tot de wens om dat waar te maken, en daadwerkelijk een partij op te richten. Dat is inmiddels een bewogen jaar geleden, met een mild succes (maar wel een hele leuke tijd!).

Na die verkiezingen was het opeens heel erg rustig in mijn leven, en dat was ook wel even prima. Ik had niet direct de wens om de Groninger politiek in te duiken, maar wilde toch eens kijken bij 100% Groningen of ik misschien aan de zijlijn mee kon kijken.

Hoe het één tot het andere leidt.

Één kop koffie met Marjet, en mijn hoofd zat weer vol met ideeën over het aantrekkelijk maken van politiek. Bij de eerste ledenborrel voelde ik mij al snel thuis in een warme familie van mede-leden, en al snel zat ik aan tafel bij de fractie zelf. Nu, enkele maanden later, ben ik officieel in dienst getreden als fractieondersteuner, en mag ik mij ook inhoudelijk bezig houden met het reilen en zeilen binnen de politiek. Geweldig!

En het allermooiste is dat ik de ruimte krijg om daadwerkelijk de afstand tussen de politiek en de inwoners te verkleinen, met de middelen die daarvoor nodig zijn. Middelen waarmee ook de kleinere gemeenschappen in de zojuist bevestigde fusie van Haren en Ten Boer niet verloren zullen gaan. Middelen waarmee we transparant kunnen zijn en jullie beter kunnen bedienen. Iets waar ik ontzettend enthousiast over ben, en waar we al een aantal hele leuke verrassingen bijna klaar hebben! (schrijf je in op de nieuwsbrief als je benieuwd bent!).

Ik voel mij hier 100% thuis, met geweldige mensen om mij heen en een fantastische positieve instelling. En daar zet ik mij natuurlijk graag 100% voor in!