Skip to main content

De week van 100% Groningen – 3

22 maart 2019 | ◴Leestijd: 3 minuten

Beste leden en belangstellenden,

Het liefst willen we telkens weer goed nieuws brengen, maar helaas gaat dat niet altijd. Zo zullen we nooit onze medeoprichter Bert Dijkhuis vergeten en onlangs werden we opgeschrikt door het toch nog plotselinge overlijden van Charles Capello, die tijdens onze verkiezingscampagne volop aanwezig was met zijn gesprekken, lach en mooie foto’s. Lewenborger en 100 procent Groninger in hart en nieren. Je bent er niet meer, maar in onze gedachten leef je voort. Nogmaals wensen we familie en vrienden van Charles alle sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

In deze nieuwsbrief kijken we terug op een zeer bewogen week, maar zien we ook vooruit. Het leven gaat door en daarmee ook de politiek van onze partij. Met de slogan Liever Lokaal proberen we een brug te slaan tussen jullie en de beleidsbepalers in het stadhuis. Of ons dat lukt? Deze nieuwsbrief is daar een poging toe en reken er maar op dat we op meer initiatieven broeden. Laat ons weten wat jullie er van vinden en vooral: hebben jullie tips, vragen, opmerkingen, graag horen we wat jullie belangrijk vinden en bekijken we waar we jullie mee van dienst kunnen zijn. Tot de volgende week!

 

Marjet Woldhuis,

Fractieleider 100% Groningen.

 

100% on Tour: Kom langs in onze caravan in Beijum van 10:00-14:00

Jij hebt gestemd maar wat nu?

Veel mensen hebben gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen in november of voor de Statenverkiezingen afgelopen woensdag. Helaas weten veel mensen niet wat er met hun stem gebeurd is. 100% groningen wil hier verandering inbrengen door opnieuw langs te gaan bij de wijken om de kiezers te bedanken voor hun stem en ze goed te informeren. Het nieuwe college is gevormd door GL, D66, PvdA en CU hebben een coalitieakkoord Genaamd: Gezond,Groen,Gelukkig Groningen. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Welke punten worden gemist? waar liggen de zorgen? ZIjn er nog vragen of goede ideeën?

Hoe zit het met de hondenbelasting? Moeten we nog steeds betalen voor het grofvuil? Wordt de huishoudelijke hulp gekort? 100% Groningen wil deze vragen graag beantwoorden voor de inwoners van de gemeente Groningen en komen daarom langs voor een bedankje en een goed gesprek! Marjet, Vince, Vera, Lutske en Detleff zullen al brandende vragen beantwoorden, dus kom langs!

Burgemeester

Onze burgemeester Peter Den Oudsten zwaait na de zomer af. Op dit moment is hij nog waarnemend burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Groningen (met Haren en Ten Boer), maar zijn ambtsperiode van vier jaar is feitelijk voorbij. Vanuit de gemeente heeft het geluid geklonken dat de voorkeur gaat naar een vrouwelijke opvolger en daartoe is een profielschets opgesteld door een vertrouwenscommissie. Vervolgens start de sollicitatieprocedure, die ertoe moet leiden dat twee kandidaten overblijven, waaruit gekozen gaat worden in een besloten gemeenteraadsvergadering.

Verkiezingen

Op woensdag 20 maart heeft Nederland gestemd voor de Provinciale Staten. De campagne werd door de media wel erg nadrukkelijk bij landelijke thema’s gehouden, daar de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer kiezen. Zo sneeuwden lokale thema’s grotendeels onder. Wel was er enige aandacht voor de aardbevingsproblematiek van het Noorden bij Pauw en Jinek, wat tot tevredenheid stemt. De twee lokale partijen die het evenwel goed deden in Groningen waren Groninger Belang (bleven op 3 zetels) en Partij v.h. Noorden (van 1 naar 2 zetels). Wat de landelijke partijen betreft: Forum voor Democratie en Groen Links waren de grote winnaars en zo bleef Groningen in de pas bij de rest van Nederland.