Nieuws

De trappen van het centrum moeten blijven!

Leestijd: 2 minuten

201203223061

De trappen zijn geliefd maar zullen verdwijnen!

Met de komst van het tijdelijke  informatiecentrum  op de Grote Markt werd de stad op slag een attractie rijker. De trappen van het informatiecentrum bleken in een grote behoefte te voorzien: ze zijn een rustpunt, een ontmoetingsplek, een plek om heerlijk om je heen te kijken, te flaneren, belangrijke en minder belangrijke zaken te bespreken, kortom: wat is een huiskamer zonder geschikt meubilair? Een lege ruimte en dat wil 100% Groningen niet.

Het doet denken aan de trappen van het ‘oude’ nieuwe stadhuis, dat er stond vanaf de jaren zestig tot 1996. Het stadhuis zelf  was geen succes maar de trappen des te meer. Je ziet het in meer steden, zulke plekken maken het hart van een stad levend en levendig. Het zou toch jammer zijn als met het verdwijnen van het informatiecentrum ook deze sociale functie uit het hart gaat verdwijnen. Daarom pleitten wij  voor een creatieve oplossing en vraagt het college om nu, voor het verdwijnen van het informatiecentrum, te onderzoeken waar en hoe er  zo’n voorziening als de trappen zijn kunnen worden gerealiseerd, op een zonnige plek wat ons betreft midden in het centrum. Het is belangrijk dat de gemeenteraad zich er over uitspreekt zodat er in de toekomstige ruimtelijke invulling rekening gehouden kan worden met deze (mogelijke) wens van de gemeenteraad. Dat het een wens is van veel bezoekers van de binnenstad kan iedereen dagelijks ondervinden: als je er een kijkje neemt of beter nog,  als je er zelf op gaat zitten.

Meer informatie over  het ‘oude’  nieuwe stadhuis en de trappen? Lees er meer over op de GIC website.
http://www.gic.nl/nieuws/al-bijna-twintig-jaar-verleden-tijd-de-ultieme-groningse-hangplek

 

Marjet Woldhuis

Marjet Woldhuis

Fractievoorzitter - Marjet is een passievolle doener, verbindt, neemt het op voor iedere bewoner en neemt geen blad voor de mond. Zij is geen politica op afstand, maar met recht een ondernemende volksvertegenwoordiger.