Leestijd: 2 minuten

Vandaag werd bekend dat alle scholen en horecagelegenheden in Nederland voor drie weken gaan sluiten in verband met het coronavirus. Deze verscherpte maatregelen gelden voorlopig t/m 6 april 2020. Ook sportclubs en andere openbare gelegenheden sluiten voorlopig hun deuren, nadat eerder deze week al concerten, sportevenementen en andere bijeenkomsten van meer dan 100 mensen werden afgelast. Ook wij van 100% Groningen nemen onze eigen maatregelen.

Samenwerken op afstand

Wij nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om, net als veel andere organisaties, de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent dat we vanuit 100% Groningen voorlopig zoveel mogelijk samenwerken op afstand en dat we alle bijeenkomsten die niet direct noodzakelijk zijn uitstellen of eventueel online laten plaatsvinden. Natuurlijk werken we vanuit huis gewoon door en zijn we onverminderd bereikbaar. Wij houden onze e-mails goed in de gaten en blijven telefonisch benaderbaar voor vragen en opmerkingen van inwoners.

Zorg voor elkaar

Zorg de komende tijd niet alleen goed voor jezelf, maar let vooral ook goed op de mensen om je heen. Wij zijn als maatschappij erg afhankelijk van elkaar en hoe wij ons gezamenlijk gedragen. Houd daarom dus pas op de plaats met de hoeveelheid boodschappen die je doet, zodat er ook genoeg over is voor de andere buurtbewoners. Supermarkten hebben genoeg voorraad voor iedereen. Mits we niet ineens massaal de supermarkten gaan overvragen.

Schade beperken

Ons advies is: blijf kalm en rustig, houd verdere berichtgeving in de gaten en volg de instructies vanuit de overheden goed op. Op die manier kunnen we gezamenlijk de druk op de gezondheidszorg beperken en ook de schade aan het bedrijfsleven en voor de vele werknemers, ZZP’ers en oproepkrachten hopelijk zoveel mogelijk beperken.

Onder controle

Voor nu wensen we iedereen veel sterkte toe met de nodige aanpassingen en rekenen wij erop dat het virus snel onder controle is en dat wij er met z’n allen goed doorheen komen.

Wij hopen dat we met deze maatregelen bijdragen aan een gezond Groningen en een gezond gemeentebestuur, zodat we inzetbaar blijven voor alle inwoners van Groningen.

We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en staan graag bij met advies.