Nieuws

‘Beste raadslid van Nederland’

Door 14 maart 2018 Geen reacties
Leestijd: < 1 minuut

Marjet Woldhuis is genomineerd voor ‘het Beste raadslid van Nederland’.

Als enige noorderling is ze, samen met elf anderen, geselecteerd voor de prijs, die door debatinstituut Perikles, campagnebureau BKB, De Volkskrant en omroep WNL is opgericht. Doel is om meer aandacht te schenken aan lokale politiek.

Meer dan een raadslid.
Het juryrapport luidt dat Woldhuis ‘meer dan een raadslid’ is en ‘een grote groep, vooral jonge Groningers, aan zich weet te binden’. Ook wordt ze geprezen om het feit dat ze na raadsvergaderingen vaak contact zoekt met haar achterban via sociale media, om hun mening te vragen.

Van vijftig naar twaalf.
Raadsleden uit heel Nederland konden tot en met 7 maart worden aangemeld door anderen. Vervolgens kon worden gestemd op de kandidaten. De vijftig raadsleden met de meeste stemmen zijn beoordeeld door een jury. Die heeft uiteindelijk twaalf van hen genomineerd.

Uitreiking
Stemmen op de twaalf genomineerde raadsleden kan tot zondag 18 maart 09.00 uur. https://besteraadslid.nl/home/candidate/5a897c6c4374da00017e3020

De vier overgebleven raadsleden die doorgaan naar de finale, zullen met elkaar debatteren tijdens De Lokale Verkiezingsshow op 20 maart in Paradiso Amsterdam.