Nieuws

100 % geeft doorslag bij motie over staking OV

De bestuursvergadering van het OV-bureau krijgt binnenkort bezoek van een delegatie van de Gemeente Groningen. Dit bureau regelt het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe.

Het overleg om tot een nieuwe CAO te komen in het openbaar vervoer duurt al een tijd. Strijdpunt is o.a. de pauze-tijd voor de chauffeurs, die tevens de mogelijkheid wensen voor een sanitaire stop en even een luchtje te kunnen scheppen.

Hoe terecht ook dat er goede arbeidsomstandigheden voor hen moeten zijn, met stakingen zijn vooral de reizigers de dupe.

100% Groningen is er dan ook voorstander van dat er snel tot een akkoord wordt gekomen. De Groninger gemeenteraad was verdeeld over het zenden van een delegatie naar de bestuursvergadering van het OV-bureau. Het is de stem van 100% Groningen die hier de doorslag heeft gegeven, waardoor de Gemeente Groningen een oproep kan doen snel uit de CAO-impasse te komen. Hiermee is aangetoond dat ook een kleine partij het verschil kan maken.

Marjet Woldhuis

Marjet Woldhuis

Fractievoorzitter - Marjet is een passievolle doener, verbindt, neemt het op voor iedere bewoner en neemt geen blad voor de mond. Zij is geen politica op afstand, maar met recht een ondernemende volksvertegenwoordiger.